Valmistusaika:

30 min

Vohveli

Etsitkö täydellistä vohvelireseptiä? Koivulan klassinen vohvelitaikina on salaisuus rapeiden ja kuohkeiden vohveleiden takana. Kotimaiset raaka-aineet, kuten tilan maito, kananmunat, kivennäisvesi ja voin maku tekevät tästä reseptistä erityisen. Ripaus vaniljasokeria viimeistelee maun. Anna taikinan tekeytyä ennen paistoa – se todella tekee eron. Täydellinen herkku brunssille, jälkiruoaksi tai kahvihetkeen.

Ainesosat

Ainekset 6-8 kpl:

  • Voisulaa 80 g

  • Munaa 3 kpl

  • Tilan maitoa 4 dl

  • Kivennäisvettä 1 dl

  • Vehnäjauhoja 4 dl

  • Leivinjauhetta 2 tl

  • Suolaa ½–1 tl

  • Ripaus vaniljasokeria

  • Sokeria 2 rkl

Ohje

  1. Yhdistä nesteet

  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa

  3. Lisää nesteet

  4. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita ne joukkoon

  5. Lisää lopuksi voisula

Huom: Taikinan kannattaa antaa tekeytyä jonkin aikaa ennen paistoa.

Koivulan Maito & Juusto Oy
Pyhänsivuntie 679
91500, Muhos

© 2025 Koivulan Maito & Juusto. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustosta vastaa VVR.

Koivulan Maito & Juusto Oy
Pyhänsivuntie 679
91500, Muhos

© 2025 Koivulan Maito & Juusto. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustosta vastaa VVR.

Koivulan Maito & Juusto Oy
Pyhänsivuntie 679
91500, Muhos

© 2025 Koivulan Maito & Juusto. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustosta vastaa VVR.