Valmistusaika:
30 min
Vohveli
Etsitkö täydellistä vohvelireseptiä? Koivulan klassinen vohvelitaikina on salaisuus rapeiden ja kuohkeiden vohveleiden takana. Kotimaiset raaka-aineet, kuten tilan maito, kananmunat, kivennäisvesi ja voin maku tekevät tästä reseptistä erityisen. Ripaus vaniljasokeria viimeistelee maun. Anna taikinan tekeytyä ennen paistoa – se todella tekee eron. Täydellinen herkku brunssille, jälkiruoaksi tai kahvihetkeen.
Ainesosat
Ainekset 6-8 kpl:
Voisulaa 80 g
Munaa 3 kpl
Tilan maitoa 4 dl
Kivennäisvettä 1 dl
Vehnäjauhoja 4 dl
Leivinjauhetta 2 tl
Suolaa ½–1 tl
Ripaus vaniljasokeria
Sokeria 2 rkl
Ohje
Yhdistä nesteet
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa
Lisää nesteet
Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita ne joukkoon
Lisää lopuksi voisula
Huom: Taikinan kannattaa antaa tekeytyä jonkin aikaa ennen paistoa.