Valmistusaika:
1 h 15 min
Riisipuuro
Lempeän täyteläinen ja perinteinen riisipuuro on klassikko erityisesti talvipäivien lämmittäjäksi. Nautitaan voisilmän ja kanelin kera – tai vaikka mehukeitolla.
Ainesosat
Ainesosat (4:lle)
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l Tilan maitoa
½–1 tl suolaa
Ohje
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää riisit.
Anna kiehua koko ajan sekoittaen niin kauan, että vesi on imeytynyt riiseihin.
Lisää maito ja kuumenna se kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
Sammuta liesi ja sekoittele aika ajoin, kunnes maito ei enää kiehu.
Laita kansi ja jätä puuro hautumaan liedelle n. 1 h ajaksi. (Tässä välissä Koivulan vanha emäntä riensi navettatöille. Mikäli sinulla ei ole lehmiä, voit vaikka ottaa pienet nokoset.)
Haudutuksen jälkeen kiehauta puuro sekoittaen. Lisää suola.
Tämän ohjeen ansiosta sinun ei tarvitse viettää riisipuurokattilan ääressä pitkiä aikoja. Mikä parasta, voit valmistaa puuron oikeaan täysmaitoon!
Vinkki: Mikäli puuro tuntuu vielä suolan lisäämisen jälkeen löysältä, anna hautua hetken aikaa kannen alla.